post

Koningsdag programma 2023

Koningsdag Heerde wordt een gezellig familiefeest

Hoe kan het feest rond Koningsdag in Heerde beter beginnen dan met de kermis langs de Marktstraat bij het Van Meurspark. Al vanaf vrijdag 21 april zijn de kermisattracties te bezoeken. Op deze openingsdag is er natuurlijk bij de meeste attracties een leuke korting op de entreeprijs en daar wil heel Heerde vast graag bij aanwezig zijn. Ook op zaterdag, woensdag en natuurlijk op Koningsdag, donderdag 27 april, is de kermis open voor iedereen!

Terug van weggeweest op woensdag 26 april: Het Oranjebal in de gezellige feesttent op de Van Meursweide. Met de bekende band Boulevard belooft dit opnieuw een grandioos feest te worden. Aanvang is om 20.30 uur. Natuurlijk is er gratis entree voor onze leden. Lid worden regel je gewoon via Lid worden

Ook het aanmelden voor alle hieronder genoemde activiteiten regel je via het menu van deze website.

Ook op woensdag 26 april vindt het Oranjeconcert van mannenkoor De Lofzang plaats met een gevarieerd programma voor de liefhebbers. Aanvang 19.30 uur in de Johanneskerk. Einde is omstreeks 21 uur.

Het programma van de Oranjevereniging begint op Koningsdag al om 9 uur. Dan komen de herauten te paard van de Horsthoekruiters het feest openen voor het raadhuis, voorafgegaan door een rondgang door het dorp.

Ook Dorpshuis de Heerd is al om 9 uur open voor koffie met oranjegebak. Vanaf 12 uur wordt het extra gezellig en kunt u onder het genot van een Oranjebitter genieten van de akoestische coverband Backsound uit Wapenveld.

Om 11 uur start de Koningsrit voor oldtimers vanaf de Meursweide. De oldtimers worden tussen 13 en 14 uur weer terug verwacht. Vanaf 12 uur is er nog meer op oldtimergebied te beleven in de vorm van een leuke oldtimershow met prachtige en bijzondere voertuigen. Aanmelden hiervoor kan onze website.  De prijsuitreiking is rond 14.30 uur en de voertuigen blijven tot ongeveer 15 uur op de feestweide.

Vanaf 11.45 uur is het, voor ons raadhuis, meezingen geblazen tijdens de Aubade met bekende Koningsdagliedjes. De muziek wordt verzorgd door Fanfarekorps Soli Deo Gloria.

De Heerdernaren die een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen kunnen hierbij aanwezig zijn op uitnodiging van de Gemeente Heerde.

Na de aubade verplaatsen alle verdere activiteiten zich richting de gezellige feestweide in het Van Meurspark. Vanaf 12 uur is hier gedurende het verdere middagprogramma ook weer een grote  kleedjesmarkt, speciaal voor de Heerder kinderen. Er is een gelimiteerd aantal deelnemers i.v.m. de beschikbare ruimte. Opgeven kan nu al via onze website.

De hele middag staat bol van de leuke en vaak nog niet eerder vertoonde activiteiten voor alle leeftijden:

 • Rijden met radiografisch bestuurde monstertrucks op accu. Voor de kleine racemonsters zijn er kleine racebaantjes aanwezig.
 • Spelen met Playstationspellen tussen 15-18 uur. Intekenen om mee te doen kan ter plekke.
 • Ballonnenfigurenclown die op de feestweide grappen maakt en de kinderen voorziet van een leuke ballonnenfiguur.
 • OKI DOKI de “street performance clown” die wandelend tussen het publiek de interactie opzoekt. Hij treedt op in de tent van 13.30-14.15 uur. Een voorstelling die jong en oud zal vermaken, verrassen en laten schaterlachen.
 • Jungleshow Exodus Serpenti speciaal voor de kinderen met 8 exotische dieren in de tent tussen 13-17 uur.
 • Goochelaar Marco Royal zorgt met zijn Magic entertainment voor een fantastische show vol van vingervlugheid en verbazingwekkende momenten. Met tussen 14.30-15.15 en 16.30-17.00 uur tafelgoochelen in het park en tussen 15.30-16.15 uur een fantastische show in de tent.
 • Formule 1: Wie wordt de Max Verstappen van Heerde? We gaan racen op 4 sets voorzien van een groot 50” scherm waarbij het gaat om de snelste tijd! De winnaar ontvangt een leuke prijs
 • De Kinderboom met spelletjes: Onder de kinderboom kunnen de kinderen allerlei leuke spelletjes spelen zoals Mega Domino, Jenga en de toren van Pisa. Ook spelen met reuzen Lego is mogelijk.
 • “Swing him off:” Wie gooit de tegenstanders met de grote bal van hun plateau? Spanning en sensatie natuurlijk!
 • De Scouting zorgt met en  “De vloer is lava parcours” en een grote schommel voor leuk vermaak!
 • Skippy-parcours met skippy-koeien: Wie doet er mee?
 • Lagemaats zandparadijs: Spelen in de mega zandbak.

Escape games; de Bedriegers (duur 1 uur max 20 personen) , de Bomkoffer (duur 20 minuten 5 personen)

 • Schminken
 • Stormbaan van maar liefst 17,5 meter. Een grote en lange uitdaging dus!

Op de weide staat er een mooie feesttent gerund door vrijwilligers van de Oranjevereniging met muziek van DJ Galaxy. Die draait diverse soorten muziek en natuurlijk ook, zoals dat op een familiefeest hoort, muziek speciaal voor de kinderen.

Voor de verzorging van de inwendige mens staan er diverse foodtrucks klaar.

In de week voor Koningsdag staat ons definitieve programma in de Schaapskooi.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers en begeleiders voor diverse onderdelen van het programma. Wil je een uur, of een dagdeel of nog langer meehelpen? Aanmelden is mogelijk via onze website: Alvast bedankt!

Het bestuur van de Oranjevereniging Heerde wenst iedereen een leuke en gezellige Koningsdag toe!